Over…

In de jaren 80 kreeg ik de Statenbijbel en familiepapieren van mijn betovergrootvader Abraham Littel (1862-1928) in handen. Dat was voor mij de start van een onderzoek naar de familie Littel.

Beperkte het onderzoek zich in de eerste periode vooral tot archiefbezoek, later heb ik brieven gestuurd naar tal van (verre) familieleden en op die manier ontstonden heel leuke contacten. Zo was ik in 1992 in Rotterdam te gast bij een reunie van de nazaten van Jacobus Littel (1889-1955).

Eind jaren 90 heb ik de eerste resultaten van mijn onderzoek op internet geplaatst. Dit leverde veel reacties uit binnen- en buitenland op. Vanaf deze plaats wil ik dan ook alle familieleden die hebben bijgedragen aan de genealogie van harte bedanken!

De site is in 2003 in een nieuw jasje gestoken, met veel nieuwe gegevens en foto’s, en wordt geregeld aangevuld. Vanaf september 2005 worden -voor zover bekend- ook de kinderen van de vrouwelijke Littels opgenomen. De gegevens lopen van 1595 tot heden, al zijn van de personen die na ca. 1915 geboren zijn en (vermoedelijk) nog in leven zijn alleen de namen opgenomen.

In 2006 volgde een Familie Littel-Hyves, later werden de domeinnamen FamilieLittel.nl (2007) en GenealogieLittel.nl (2022) geregistreerd. Een aantal familieleden is opgenomen in de encyclopedie Wikipedia. Aanvullingen, correcties en foto’s blijven welkom.

Ronn Boef